Om Öspab

Margit och Gösta Andersson startade 1958 med att odla rosor och jordgubbar.ospab_50
Idag odlar vi plantskoleväxter på ca 35 ha, där producerar bland annat perenner, buskar, fruktträd och pyntegrönt.   I vår fruktodling i Östra Sönnarslöv odlar vi frukt på ca 75 ha vi har ca 120 000 fruktträd, av det är 12000  plommonträd.

Vår skörd motsvarar ca 9 000000 st (9 miljoner) äpplen/år, dvs. vi skulle kunna bjuda alla i Sverige på varsitt äpple.

1979 öppnades Öspab Växtvaruhus i Hässleholm. Förutom ett brett sortiment av inne och uteväxter finns här numera också snittblommor. Här kan Ni beställa blommor för bröllop, födelsedagar, uppvaktningar samt för begravningar.  1981 öppnades Öspab Växtvaruhus i Karlskrona 1993 öppnades Öspab Växtvaruhus i Lund även här finns hela sortimentet av inne- och uteväxter samt blomsterbinderi. Här odlar vi också sommarblommor på 5000 kvm växthusyta.


Import från Asien:

Vi importerar krukor med egen design och färgsättning från Malaysia och Vietnam. På så sätt kan vi erbjuda ett brett sortiment till fördelaktiga priser.

Speciella arrangemang: 
På våren och hösten anordnar vi våra stora orkidéutställningar med plantor från hela världen. Förunna dig att vara med om denna blomsterprakt!

Grossiströrelse trädgårdstillbehör :
Vi representerar Meyer Rellingen från Tyskland. I sortimentet ingår 29000 olika trädgårdstillbehör. Våra kunder är plantskolor, gardencenter, kommuner, kyrkogårdar, återförsäljare över hela landet.  I våra växtvaruhus kan vi erbjuda ett stort sortiment växter, blommor och tillbehör allt med hög kvalitet till ett lågt pris.

Öspab är ett familjeföretag vilket borgar för lång erfarenhet och gedigen kunskap.